Европарламент

Евродепутът Илхан Кючюк: Новият консенсус за развитие е възможност ЕС да стане още по-силен и по-подготвен за днешните глобални предизвикателства

Благодаря г-н Председател,

Г-н Комисар,

Колеги,

Новият Европейски консесунс за развитие има за цел да отговори на настоящите глобални тенденции и предизвикателствата на глобализацията. Той е съгласувал политиката за развитие на Европейския съюз и неговите държави-членки с програмата на ООН 2030 за устойчиво развитие.

Консенсусът успя да постигне един от най-важните външнополитически приоритети на ЕС, а именно, повишената координация и единодействие между ЕС и неговите държави-членки. Освен това, за да се постигнат по-ефективни резултати и да се постигне по-голямо въздействие, той предлага индивидуален и диференциран подход при работа с партньорите, за да се насърчи съвместното програмиране и изпълнение, като се ангажира пълноценно гражданското общество и други участници. Той подчертава значението на ефективността на развитието, прозрачността, взаимната отчетност и ангажираността от страна на всички участващи партньори.

Ето защо, напълно подкрепям новия консенсус, тъй като това е възможност ЕС да стане още по-силен и по-подготвен за днешните глобални предизвикателства, но и да се насърчи устойчивото развитие. В заключение, нека бъдем по-амбициозни!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност