Европарламент

Илхан Кючюк: България и Румъния трябва да са неизменна част от новата Европейска гранична и бреговата охрана, в противен случай ще се превърнат в буферната зона на ЕС

Благодаря г-н председател,
Уважаеми господа Комисари,
Европейския съюз се намира в критична ситуация, а голяма част от страните членки продължават да абдикират от задължението за споделена отговорност. От няколко месеца повтаряме, че трябва да реагираме спешно, но за съжаление не започваме да прилагаме така направените споразумения и в резултат разделението става все по-голямо.
Решението на Комисията да отдели 700 милиона евро, за да се отговори на нарастващите хуманитарни нужди в Европа по време на тази бежански криза ще са от ключово значение за Гърци и особено в страните по маршрута на Западните Балкани. Реализирането на план за действие с Турция, също ще изиграе своята роля.
Необходимо е незабавно да се създаде Европейска гранична и бреговата охрана, от която България и Румъния трябва да са неизменна част, в противен случай ще се превърнат в буферната зона на ЕС. Наред с усилията ни да възстановим мира в Близкия Изток, трябва да вървим и към незабавна замяна на Дъблинския регламент и успешно да имплементираме една нова единна европейска процедура за предоставяне на убежище.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност