20glasuvay

mobileheaderep2019

Европарламент

Изказване на евродепутатa Филиз Хюсменова за социално-икономическо положение на жените в Европа

 

Когато говорим за социално - икономическото положение на жените трябва да имаме предвид съотношението между тяхната образованост, доходите, които получават и възможността за кариерно развитие. За съжаление, цифрите сочат, че въпреки високата обща образованост на европейските жени, равнопоставеността по отношение на другите два показателя изостава. За по - бърза промяна и по - ефективни резултати би допринесла нова стратегия на ЕС за равенството на половете до 2020г. Международният ден на жената е повод да припомним, че с оглед подкрепата и от Европейския парламент и от Съвета, е време нова стратегия от същия ранг като Стратегията за равенство между жените и мъжете 2010 – 2015 да бъде приета официално, но и да влезе в сила ефективно, с реални, конкретни политики в държавите - членки, насочени към подобряване на социално-икономическото положение на жените и постигане на равенство между половете.

И понеже споменах днешния празник, искам да използвам тази трибуна, за да честитя Международния ден на жената на всички дами в Европейския съюз!

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност