20glasuvay

mobileheaderep2019

Актуални новини

Мустафа Карадайъ от Кубрат: ДПС е пазител на културното многообразие, човешките права и равенство!

След срещи с избиратели в селата Дянково и Брестовене екипът на Централния лъч на ДПС пристигна в град Кубрат. Те бяха посрещнати тържествено от членове и симпатизанти на ДПС в общинския център. В Кубрат, Бисерци и Беловец бяха представени част от кандидатите от листата на партията за предстоящите Европейски избори.

От кандидатите за евродепутати в Кубратско присъстваха четирима представители – Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели, Сюзан Мехмедова и Антоанета Асенова.

В изказванията си към симпатизантите водачът на листата на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува действията на управляващите като каза, че в Брюксел те защитавали езиковото многообразие, но уточни, че в България такова липсвало. Лидерът на партията изрази разочарованието си от лошото управление на страната и лошите пътища в региона, част от републиканската пътна мрежа, споделяйки, че отговорността затова е изцяло на управляващите.

„Ние залагаме на младите и вярваме, че този модел е успешен. Този модел е на нашия почетен председател и е правилния. В младежка възраст той въстана срещу тоталитарната власт и създаде младежката организация и първата партия с толкова успешен модел", каза в словото си пред жители на Кубрат Карадайъ и сподели, че в Европа няма място за национализми и също че Европа не е създадена, за да се дели.

По повод Деня на Европа председателят на Движението сподели, че това е светъл празник за партията, която е гарант в България за моралното наследство, като пазител на културното многообразие, човешкото достойнство и равенство.

„Днешният ден за нас е и ден за равносметка. Ден, в който си спомняме за болката от разделенията, но не можем и не трябва да позволяваме пожара на омразата отново да обхване Европа. Затова за предстоящите европейски избори залагаме на младите, залагаме на бъдещето, залагаме на ценностите, които обединяват различията ни“, каза още Карадайъ.

Екипът на Централния лъч на ДПС посети община Ветово. Те разговаряха с жители на общинския център и селата Смирненски и Сеново.

По-късно кандидат-евродепутатите присъстваха на ифтар организиран от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Сред присъстващите на срещите в Кубратско и Ветовско бяха зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, народният представител Ихсан Хаккъ.

20190509 110623

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност