20glasuvay

mobileheaderep2019

Актуални новини

В Деня на Европа дами от ДПС и зам.-председателят на парламента направиха дарение за възрастни хора

Дарение за Дома  за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен направиха зам.председателят на Народното събрание и шуменски депутат д-р Нигяр Джафер и дами от Женската организация на ДПС в област Шумен.

В Деня на Европа и победата над хитлеристка Германия - 9 май  ръководството на Дома получи пакети с постелъчно спално бельо и хавлии.

"Радваме се , че са сред нас . Винаги са добри дошли. Надяваме се на тяхната подкрепа за успешното завършване на нашия нов дом. С удоволствие ще ги посрещаме вече там, в други условия, заяви директорът на социалното заведение Милена Събева.

Д-р Джафер се обърна към обитателите на  Дома с "уважаеми наши майки и бащи".  среща е с представители на Прекланям се пред всички вас, пред белите ви коси, бяха първите й думи към многобройната аудитория от възрастни хора и персонал.

"Дори и да сме политици в такива моменти ние изживяваме много важни чувства. С вашата мъдрост и сила от изживянато през живота всъщност ни напомняте, че човек се ражда и живее. Но винаги има нужда от съприкосновение от приятели", заяви д-р Джафер.

Много са объркани ценностите и отношенията между хората. Обаче във всеки един човек стои доброто, отбеляза д-р Джафер.

Вие нямате толкова нужда от материални неща, а от разговор, от среща.

Следващата среща е с представители на Младежката ни организация. Уверявам ви, че в наше лице имате приятели, сподели с вълнение зам.председателят на парламента.

Тези достойни хора заслужават условия , в нов дом, които са много по-подходящи, смята д-р Джафер.

По думите й празниците обединяват хората. И "не трябва да се втренчваме в това, което ни разделя".

Ние проповядваме, че хората трябва да бъдат такива каквито са. Независимо от какъв етнос и религия . Независимо дали бедни или богати, обобщи депутатът.

Според нея, създадени сме от Всевишния, за да сме толерантни и коректни.Тя обеща на обитателите нови срещи. И подкрепа в нейно лице.

Д-р Джафер се ръкува и разговаря с всеки един от старите хора. А от погледите им пролича, че те са трогнати от засвидетелстваните от нейна страна грижи и внимание.

85 годишната Сийка е изключително доволна от грижите, които полагат служителите в Дома към настанените възрастни хора. Тя е от 5 години тук. Но преди да дойде, след претърпени инциденти, се страхувала. Но днес от този страх нямало и следа.

Ръководството на социалното заведение се гордее, че имат двама поети. Даже събирали средства през есента да издадат обща стихосбирка.

"Последният дом" е стихосбирката на 86 годишната Йорданка Стрелкова, освен други издадени стихосбирки.

В края на срещата д-р Джафер определи приоритетите на представителите на ДПС в европейския парламент. "Преди всичко национални", обяви тя. И посочи кохезията между регионите като основна задача. Както и изконните права и свободи, които партия ДПС винаги отстоява.

"Младост, енергия опит" са характеристиките на хората, на които партията е гласувала доверие. И това доверие ще бъде оправдано, е мнението на д-р Джафер.

Според нея днешната ситуация е свързана със страхотна демографска криза. Дори демографска катастрофа. Усилията трябва да бъдат насочени в преодоляване на дисбалансите между регионите.

Всичко било концентрирано в пет големи града. И има страхотно обезлюдяване в много райони. А с икономически и финансови средства диспропорциите трябвало да се преодоляват.

По думите й не трябва Европа да бъде Европа на двойните  различни стандарти на живот.

59702572 647328502354708 5088522362895204352 n

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност