20glasuvay

mobileheaderep2019

Актуални новини

Поздравителен адрес от Мустафа Карадайъ по случай Деня на Европа

На 9-ти май празнуваме Деня на Европа.

На този ден през 1950г. от пепелта на омразата и разделенията е поставено началото на обединението и солидарността, донесли на Европа близо 70 години мир, пространство на свобода, сигурност и правосъдие.

Този ден е светъл празник за Движението за права и свободи, като гарант в България на моралното наследство на създателите на Европейския съюз. Като пазител на културното многообразие, човешкото достойнство и равенство.

Днешният ден за нас е и ден за равносметка. Ден в който си спомняме за болката от разделенията и отчитаме, че жаравата на националния егоизъм, се разгаря все по-силно под полъха на национализма.

Ние от Движението за права и свободи не можем да позволим пожара на омразата отново да обхване Европейския съюз, за който поколения български граждани мечтаеха. Затова за предстоящите европейски избори залагаме на младите, залагаме на бъдещето, залагаме на ценностите, които обединяват различията ни.

Ние залагаме на душата на Европа.

                                                                                                                                      Мустафа Карадайъ

                                                                                                                                     Председател на ДПС

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност