Мустафа Карадайъ: Приветстваме идеята на прокуратурата да се направи анализ на целия процес на приватизация

Приветстваме идеята на прокуратурата да се направи анализ на целия процес на приватизация. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с възложената на ДАНС от главния прокурор Иван Гешев пълна проверка на целия приватизационен процес.

„В различни периоди на приватизацията са действали различни закони, но от друга страна обществото иска да знае всичко за приватизацията и е правилно. От тази гледна точка приветстваме идеята на прокуратурата да се направи анализ на целия процес на приватизация“, каза Карадайъ.

Според него има много различни мнения и интерпретации на този процес. „Така че ние от ДПС приветстваме тази идея“, каза още Карадайъ.

На въпрос дали има съмнителни сделки, председателят на ДПС заяви, че трудно може да каже и още повече, че не се дефинира понятието съмнителни. Според него прокуратурата трябва да се остави да извърши проверка.

Лидерът на ДПС бе попитан и решението на МС за отпуснатите средства за машинното гласуване. Той каза, че щом Министерски съвет се занимава с темата за машинното гласуване, значи вероятността то да се случи е малко по-голяма.

„Ще се запознаем каква е идеята на Министерски съвет. Тук важният въпрос е какъв вид машинно гласуване евентуално ще се прилага. Нека да се запознаем, има различни модели и различни видове машинно гласуване“, каза още Карадайъ.

Той допълни, че ако Министерски съвет се обърне към ДПС за действие, от ДПС ще съдействат. „Ние имаме експертиза в тази сфера“, допълни още Карадйъ.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност