Йордан Цонев: Вчерашният ден има един губещ и това е премиерът

Вчерашният ден има един губещ и това е премиерът. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти във връзка с това, че ГЕРБ и „Обединени патриоти“ отричат договорки с БСП за партийните субсидии. По думите му управляващите са стъпкали неговата дума. „Той обеща многократно и през лятото го изпълни, че субсидията ще бъде 1 лв“, допълни Цонев.

„Не ви ли убедиха действията, че е имало договорки. Ако не сте се убедили, каквото и да ви кажа, няма да се убедите. Първият сценарий беше ГЕРБ влизат по-малко в зала, ние го казахме на вас медиите. Те влязоха в зала, започнаха да излизат един по един. Поискахме поименна проверка. 17 човека бяха излезли по време на дискусията. Имахме човек, който ги броеше. Поискахме поименна проверка и вече трябваше да се гласува. Сценарият отпадна. Влезе в сила сценарий Б – няма да се гласува бюджетът по-нататък. В договорката е влязло и избирането на Валери Симеонов за заместник-председател“, заяви още Цонев. „Не забелязахте, че след първото гласуване след чл. 64 патриотите гласуваха против. 30 члена от бюджета не минаха. Дадоха почивка и се събраха. Вече бяха показали хората на Валери Симеонов, че оттук нататък няма да гласуват“, допълни още Цонев.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност