Хамид Хамид: С внесения законопроект за Закона за защита от шума целим защита и развитие на дребния и средния бизнес

Парламентарната група на ДПС внесе в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума.

"С внесения законопроект целим да преустановим пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на рестораньорския по Българското Черноморие". Това каза зам.-председателят  на ПГ на ДПС Хамид Хамид пред журналисти в Народното събрание.

"По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %. Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове. Искаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа, затова внасяме нашия законопроект, който връща стария режим на действия и предоставя в ръцете на общините контрола за шума на открито", заяви още Хамид.

На въпрос дали ДПС очаква подкрепа от ГЕРБ, Хамид заяви, че който иска да подкрепя българския бизнес, ще подкрепи законопроекта. "Всички видяха и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите видяха празни заведения, а десетки заведения въобще на отвориха", допълни още Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност