Йордан Цонев: Законодателната власт няма функции по отношение на избора на главен прокурор

“Законодателната власт няма функции по отношение на избора на главен прокурор.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в телевизионно участие.

 „Законодателната власт, чийто член съм и аз, няма функции по отношение на избор на главен прокурор. Ние нямаме такива функции. Такива функции има Висшия съдебен съвет, министърът на правосъдието и президентът. От тази гледна точка ние няма да взимаме отношение по процедурата за избор на главен прокурор”, каза още Цонев.

„Забележете кои са най-шумни по отношение на процедурата за избор на главен прокурор - това е така нареченото „разградско дясно”. Те не получиха никаква роля от обществото на последните парламентарни избори, а си присвояват роля в тази процедура. Има Конституция, има закон за съдебната власт, има компетентни органи”, посочи още той.

"Защо е тази яростна атака – във връзка с това, че техните лидери са подсъдими ли?", коментира Цонев и каза, че мерят с двоен аршин и даде пример с кандидатурата на Лаура Кьовеши за ръководител на европейската прокуратура и запита „А Кьовеши да не би да е тройна, там защо одобряват? Двойни стандарти и присвоена роля.“

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност