Позиция на ДПС във връзка с вандалския акт срещу сградата на Главно мюфтийство

Движението за права и свободи остро осъжда поредната вандалска проява срещу сградата на Главно мюфтийство в София. 
Подобни прояви на нетърпимост и крайни форми на омраза, ксенофобия и ислямофобия са заплаха за правата и свободите на българските граждани, както и ясен показател за състоянието на демокрацията в нашата страна.
Това е престъпление от религиозна и етническа омраза, а не просто хулиганска проява. Тревожен е фактът, че в повечето случаи се правят опити да се омаловажават тези недопустими за съвременна, европейска България вандалски актове,  като се представят за криминални и хулигански прояви.
Ние от ДПС сме убедени, че подобен подход е не само погрешен, но и опасен защото в никакъв случай не води до ограничаване и ликвидиране на подобни ксенофобски деяния и до адекватни санкции срещу тези, които ги провокират и извършват.
Призоваваме всички държавни органи и компетентни институции  да предприемат всички необходими действия за разкриване на извършителя и за прилагане на закона в цялата му строгост.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност