20glasuvay

ДПС изпраща писмо до премиера Бойко Борисов, с което го призовава да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование

ДПС изпраща писмо до премиера Бойко Борисов, с което го призовава да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти в Народното събрание.

"Ние народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Халил Летифов, които от името на ПГ на ДПС внесохме предложенията по повод финансирането на политическите партии и предложението за безплатни детски градини за децата в България и за строителство и ремонт на нови детски градини, както и предложението за освобождаване на ДДС на научната, художествената и учебната литература, написахме и отправяме писмо до министър-председателя с копие до финансовия министър Горанов", каза той.

Министър-председателят публично припозна предложенията на ДПС и публично каза, че това ще се случи, допълни Цонев.

"Бяхме учудени вчера на това, което се случи на заседанието на Бюджетната комисия, където след като се приеха измененията в закона за политическите партии, които предвиждат и прозрачно публично финансиране, изведнъж не отразен в доклада аргумент, че нашите предложения са извън обхвата на приетия на първо четене закон, те бяха отхвърлени. В писмото си казваме, че ние отказваме да повярваме, че внесен лично от министър-председателя Закон за бюджета, грижата за българските деца може да е извън обхвата му. Призоваваме да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование", допълни Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност