Коментар на Хамид Хамид в кулоарите на НС

 Принципно подкрепяме идеята на Данаил Кирилов за „тримата големи“ в съдебната система, но това трябва да е с всички гаранции да няма политически разправии и да не се политизира въпросът. Това каза народният представител от ПГ на ДПС и заместник-председател на Правна комисия Хамид Хамид във връзка с предложението на правосъдния министър тримата големи в правосъдната система да мотат да бъдат разследвани.
„ПГ на ДПС не е обсъждала този въпрос. Когато видим готови предложения, ще се съберем и сериозно ще ги обсъдим. Това не е нова идея. Тази идея сме я коментирали и с г-н Кирилов и с членовете на Правна комисия, както и с представители на европейските институции. Засега е само идея. Няма конкретни текстове. Бихме желали да видим конкретни текстове и да започнем дебат по тях. Ние сме „за“ да има дебат по този въпрос. Трябва да изберем най-подходящия за България и най-добрия в Европа модел по този въпрос. Съгласни сме със същността на идеята, че не трябва да има несменяеми и недосегаеми хора както в политиката, така и в съдебната власт. Имаме готовност да участваме в този дебат, принципно подкрепяме идеята, но това трябва да е с всички гаранции да няма политически разправии и да не се политизира въпроса", допълни още Хамид. Във връзка с отхвърлянето на това предложение от страна на председателя на ВКС и мнението му, че ЕК стимулирала националсоциализма у нас, депутатът посочи, че няма самочувствието да коментира думите на „моралния стожер“ на обществото у нас. „Само ще напомня, че господинът даже няма смелостта да застане пред парламента да защити собствения си доклад. Това е явно уважение един път към парламента, втори път към закона - да не си подадеш декларацията, когато си морален стожер на обществото, най-малко подхожда на един председател на тази институция в България“, каза още депутатът от ДПС. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност