20glasuvay

mobileheaderep2019

Мустафа Карадайъ: Не си спомням друг път преди определяне на състава на ЦИК да не е имало консултации между парламентарните партии и коалиции

Не си спомням друг път преди определяне на състава на ЦИК да не е имало консултации между парламентарните партии и коалиции. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ние от ДПС предложихме г-жа Севинч Солакова за секретар на ЦИК и г-н Ерхан Чаушев за член. Двамата имат дългогодишен професионален, юридически и административен опит, практика. И двамата предложени от нас колеги за ЦИК имат дългогодишен опит като членове на ЦИК в провеждането на всички видове избори и референдуми в страната“, заяви той. „Г-жа Солакова е от 1995 г., с малки изключения, до сега е участвала в съставите на ЦИК в различни длъжности. Г-н Чаушев от 2007 г. до сега е член на ЦИК“, отбеляза той.

„Надявам се вие да ми припомните, но аз нямам спомен до сега преди определянето на състава на ЦИК да не е имало консултации между парламентарно представените партии и коалиции. Този път такива консултации не бяха проведени. На свой ред ние си направихме нашите предложения, като до последно очаквахме, че ще има такива консултации“, коментира председателят на ДПС.

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност