20glasuvay

Йордан Цонев: Предложенията за спиране на заплатите на народните представители са посегателство върху парламентаризма

Предложенията за спиране на заплатите на народните представители са посегателство върху парламентаризма. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев относно предложениято за промени в правилника на Народното събрание, с които да бъдат удържани средства или да не бъдат изплащани заплати на народните представители, които отсъстват от парламента без основателна причина.

„Аз видях няколко проекта, за кой говорите не знам. Нашата оценка е, че повечето от тях са посегателството върху парламентаризма. Буквално посегателство върху парламентаризма. Парламентаризмът не е това, което повечето хора си мислят – натискане на копчета и обслужващ персонал. В Конституцията има текст за свободната воля на депутатите - малко да се замислят“, коментира той. Цонев обясни, че нито едно от предложенията няма да бъде подкрепено от ДПС. „Нашата теза се казва пред вас, ще се каже и в комисия, и в зала. Зачестиха посегателствата върху парламентаризма, включително и по битовиорганизационни финансови въпроси. Време е да се замислим и аз ви призовавам да излезем от това дребнотемие и да помислим какъв тип държава искаме да имаме“, отбеляза Цонев.

Той каза, че ДПС няма да последва примера на БСП и няма да напусне парламента. „Всеки опит парламентът да бъде превърнат в услуга или слуга на някой е вреда за гражданите и държавата“, уточни той. Според него никой не говори за работата, която трябва да върши парламентът, нито за качеството на законите. „Никой не говори, че се занимаваме с дневен ред, чиято задача е само да запълни времето. И това го прави управляващото мнозинство. Да не би да вкарат някой законопроект, който да развали и без това скапания им брак с националистите“, допълни Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност