20glasuvay

Халил Летифов: Работата на народните представители е да носят отговорността, за която са изпратени, ние от ДПС правим точно това

Част от парламента работи по неактуален дневен ред, а друга въобще не работи. Ще ми се да водим дебат за какво част от парламента работи по неактуален дневен ред, а друга въобще не работи. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов пред журналисти в Народното събрание във връзка с това, че ГЕРБ обмисля промени в правилника за работа на Народното събрание, с които при неизвинено отсъствие от работа народните представители да не получават 1/3 от основната си заплата.

„Нека да вкарат тези предложения и ще ги обсъдим публично пред всички. Към момента правилникът е такъв, длъжни сме да го спазваме. Ще ми се да водим дебат за какво една част от парламента работи по някакъв дневен ред, който не е актуален, а другата част въобще не работи. Това е по-същественият дебат, а не толкова до това какво получават народните представители. Нека да влязат тези предложения, ще ги обсъдим в парламентарната група, ще вземем съответните решения“, заяви още Летифов.

Той посочи, че работата на народните представители е да носят отговорността, за която са изпратени. „Смятам, че ние от ДПС правим точно това“, заяви Летифов. По думите му народните представители трябва да работят, те имат ангажименти в парламента и извън него. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност