Централният съвет на ДПС: Властовата конструкция е провалена, отговорността е на ГЕРБ

 Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова национално отговорните партии за обединение около алтернатива на формата за управление на базата на ясна програма за ускорено развитие на страната.
"Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да се обединят за решителни действия. Мирът, стабилността и демокрацията трябва да бъдат защитени." заяви Карадайъ.
"Днес на власт са езикът на омразата, ксенофобията, расизмът. За всичко това основна отговорност носи ГЕРБ, констатира лидерът на ДПС и продължи "Намираме се в ситуация на политически блокаж, пълен блокаж на властта, това популистко управление на страната е цинично, брутално и позорно за страната, заяви лидерът на ДПС.
"Има различни изходи - или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна", отсече Мустафа Карадайъ.
"Предсрочните избори са неизбежни. Въпросът е какво се случва след това. Ние не споделяме философията "стани да седна". допълни той.

Цялата декларация на Централния съвет можете да прочетете ТУК

 

 

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност