Централният съвет на ДПС: Властовата конструкция е провалена, отговорността е на ГЕРБ

 Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова национално отговорните партии за обединение около алтернатива на формата за управление на базата на ясна програма за ускорено развитие на страната.
"Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да се обединят за решителни действия. Мирът, стабилността и демокрацията трябва да бъдат защитени." заяви Карадайъ.
"Днес на власт са езикът на омразата, ксенофобията, расизмът. За всичко това основна отговорност носи ГЕРБ, констатира лидерът на ДПС и продължи "Намираме се в ситуация на политически блокаж, пълен блокаж на властта, това популистко управление на страната е цинично, брутално и позорно за страната, заяви лидерът на ДПС.
"Има различни изходи - или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна", отсече Мустафа Карадайъ.
"Предсрочните избори са неизбежни. Въпросът е какво се случва след това. Ние не споделяме философията "стани да седна". допълни той.

Цялата декларация на Централния съвет можете да прочетете ТУК

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност