20glasuvay

mobileheaderep2019

ДПС осъжда убийството на журналист

    Едно жестоко брутално убийство на 6 октомври т.г. потресе цялата страна и получи широк обществен и международен отзвук. Изразявайки съболезнованията си към близките на убитата журналистка Виктория Маринова, остро осъждаме както този брутален акт, така и всяко посегателство върху живота и достойнството на всеки човек.

    Този брутален акт постави много въпроси. Кой направи езика на омразата официален, защо агресията е навсякъде, къде са компетентните органи, стабилна ли е държавата. Все въпроси, отговорите на които не търпят отлагане.

   Категорично настояваме компетентните органи да доведат до край действията за бързо разкриване на подбудите и да бъдат наказани извършителите на жестокото убийство.   

   Изразяваме пълната си солидарност с журналистическата колегия и призоваваме цялата българска журналистика и всички български граждани заедно да се противопоставим както на езика на омразата, така и на опитите за ограничаване на свободата на словото в нашата страна.

       Призоваваме всички политици и граждани да бъдем отговорни към средата, в която живеем, за да бъдат гарантирани животът и здравето, правата и свободите,  достойнството на всички хора.

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност